Cordeel Group | Sustainability report

Goodies Cordeel Top

Duurzaam ondernemen is voor Cordeel geen modetrend, maar een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Sluit u aan bij onze missie voor een betere toekomst en ontdek hoe onze innovaties uw (bouw)project kunnen verbeteren.

Duurzaam ondernemen is voor Cordeel geen modetrend, maar een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. We streven ernaar om een echte positieve impact op de wereld te hebben, terwijl we waarde blijven leveren aan al onze belanghebbenden. We zetten ons in voor decarbonisatie en circulair bouwen, werken aan innovaties om het energieverbruik te verminderen en ontwikkelen nieuwe concepten voor biogebaseerde materialen. Onze C-innovatie-eenheid versnelt de vooruitgang rond deze topics in alle bedrijven binnen Cordeel Group.

In ons duurzaamheidsverslag presenteren we met trots onze inspanningen voor een duurzame toekomst. Enkele van de onderwerpen die aan bod komen, zijn:

Decarbonisatie van gebouwen


Gezien de groeiende vraag naar energie in gebouwen en de uitbreiding van de bouwsector, is het van cruciaal belang om de CO2-voetafdruk van deze sector te verkleinen. Dit kan worden bereikt door de implementatie van energie-efficiënte technologieën, het gebruik van koolstofarme bouwmaterialen, waarbij groen beton een belangrijke factor zal zijn, en de toepassing van hernieuwbare energiebronnen. Bij Cordeel zijn we ons bewust van de uitdaging en zien we de vele mogelijkheden en oplossingen om het probleem aan te pakken.

De energietransitie versnellen


Cordeel en haar zusterbedrijf C-energy streven ernaar om nieuwe duurzame technologieën en toepassingen te ontwikkelen die oplossingen bieden voor de uitdagingen en kansen die de energietransitie met zich meebrengt. Hierbij behandelen we verschillende aspecten van energiebeheer, zoals energieopslag, energieheuvels, as a service oplossingen (Power-, Heat-, Efficiency as a service), energiedeling en elektrificatie. Door onze oplossingen te gebruiken, kunnen klanten nieuwe benaderingen van het voortdurend veranderende energielandschap uitproberen, hun operationele CO2-uitstoot verminderen en vooroplopen op het gebied van duurzame energie.

Bio-based materials


Bio-based materialen zullen een steeds belangrijkere rol spelen in ons streven om de opgenomen CO2 van onze gebouwen en oplossingen te verminderen. Via ons zusterbedrijf C-fire bieden we innovatieve en milieuvriendelijke brandbestrijdingsoplossingen en -systemen. C-biotech saneert historisch vervuilde gronden (bijv. PFOS, zware metalen) op een ecologische en natuurlijke manier en gebruikt deze industriële hennep op zijn beurt als bioraffinaderij om biomassa te produceren die kan worden gebruikt in isolatiematerialen, hennephout, gevelbekleding en in technische oplossingen. Het is onze ambitie om het gebruik van bio-based materialen in onze projecten structureel te verhogen.

Digitalisatie


We omarmen het digitale tijdperk en zijn volop bezig met een transformatieve reis, waarbij we de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) onderzoeken om onze processen verder te versnellen en de algehele efficiëntie te verbeteren. BIM (Building Information Model) is een essentieel onderdeel van de digitale transformatie die wij (en onze sector) doormaken. Het belangrijkste doel van een BIM-proces is het verbeteren van de samenwerking door het opzetten van een centraal platform dat dient als een enkele bron van waarheid/informatie.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drag
0%